domingo, 31 de enero de 2016

PRACTICA 1. Blogger

Avui hem fet la Pràctica 1, que consisteix a crear un Blog a Blogger. En primer lloc, al buscador de Google posem Blogger, i cliquem a la primera opció, de manera que arribem a la pàgina principal de Blogger. Després, posem el nostre correu i creem la nostra cuenta a Blogger. 

L'ús d'aquesta xarxa és molt senzill: en primer lloc, a l'escriptori de Blogger tenim l'opció de crear un Nou blog. Una vegada estiga creat, tenim les següents opcions:
  • Visió General del Blog, ens permet observar les visites que té el nostre blog i les actualitzacions (comentaris pendents de moderació, comentaris publicats, pàgines vistes, entrades i seguidors). En Més Estadístiques podem saber també el lloc des d'on han visualitzat el blog (Espanya, EEUU...)
  • Entrades és on es creen les diverses publicacions del blog. A l'hora de crear una entrada, tenim l'opció HTML i REDACTAR. A la part d'alt podem trobar els tipus de lletres, les diverses mides, la negreta, cursiva o el subratllat, el color de les lletres, l'opció d'introduïr un enllaç, imatge o vídeo a la nostra entrada, les diverses opcions d'alineació, la numeració/ vinyetes, l'opció de citar, eliminar el format o comprovar l ortografia 
Exemples:
- Enllaç: Universidad d'Alacant
- Imatge (quan insertem una imatge i la seleccionem, tenim l'opció de modificar la seua posició i el seu tamany, afegir una llegenda, accedir a les seues propietats i eliminar la imatge)
ORIGEN: http://bit.ly/1NJ0ik0











- Video: 
 A la dreta, podem trobar la Configuració de l'entrada, on tenim entre altres les Etiquetes. A més, podem vore la data de publicació, l'enllaç permanent de l'entrada. També podem afegir una ubicació i, a les opcions, triar si volem comentaris a la nostra publicació, el modo de redacció i els salts de línia. Finalment, quan l'entrada està terminada, podem publicar-la o guardar-la com a esborrany. També podem fer una vista prèvia de la nostra entrada per a veure com està quedant.
  • Pàgines

  • Comentaris

  • Google +
  • Estadístiques permet tindre una idea de la gent que visita el Blog, tant de manera general com per entrades, pàgines, el públic per navegadors, sistemes operatius..

  • Ingressos
  • Campanyes
  • Disseny és on podem afegir els Gadgets que vulguem per fer més complet el nostre Blog. Alguns d'aquests Gadgets són els següents:
- BARRA DE NAVEGACIÓ: Podem modificar l'aparença de la barra de navegació

- CAPÇALERA DEL BLOG: Permet posar títol i descripció a la capçalera, a més de afegir una imatge. 

- HTML/JAVASCRIPT: Amb aquest Gadget podem afegir còdegs com llicencies, presentacions...

- ETIQUETES: Aquest Gadget permet accedir a les entrades amb determinades Etiquetes
- ENQUESTA: Amb aquesta opció podem incorporar enquestes al nostre Blog.
- BARRA DE VÍDEO: Permet vore uns determinats vídeos, seleccionats a la configuració mitjançant determinades paraules claus. 
- ESTADÍSTIQUES DEL BLOG: És un mitjà per a saber les visites que te el nostre Blog.
- LLISTA D'ENLLAÇOS: Permet a aquells que visiten el Blog accedir  als enllaços que apareguen a la llista

- QUADRE DE CERCA: Aquest Gadget permet a les visites buscar a tot el que estiga enllaçat
- ENTRADES POPULARS: Mostra una llista de les entrades més populars del Blog

- ARCHIU DEL BLOG: Aquesta opció permet navegar amb més facilitat pel Blog, mitjançant enllaços a les diverses entrades, que poden aparèixer ordenades pel mes, la setmana o el dia de publicació.
- PERFIL: Mostra la informació personal a les persones que visiten el Blog
  • Plantilla permet personalitzar l'aparença del nostre blog. En primer lloc, hem de seleccionar l'opció de personalitzar, de manera que arribem al Dissenyador de plantilles de Blogger. Dins d'aquesta opció, podem modificar la plantilla, triant entre les diverses opcions que ens ofereix Blogger (Blog basat en Senzill, Vistes dinàmiques...). A més, podem triar una imatge per al fons i canviar els colors principals de la gamma. També podem ajustar l'ample del Blog (la grandària del Blog complet i de la barra lateral) i modificar el disseny del cos del Blog i del peu de la pàgina. Per últim, a l'opció Avançat, podem modificar els colors i els tipus de lletra dels textos, enllaços, títols, etc.



  • Configuració és on es canvien aspectes com la direcció, títol, descripció, privacitat, permisos del nostre blog, el nombre màxim d'entrades per a mostrar, els comentaris (qui pot comentar, on es localitzen els comentaris...), el correu electrònic associat al Blog (a les entrades, els comentaris...), l' idioma i el format, les preferències per als motors de cerca i altres com fer una còpia de seguretat, eliminar el Blog...