sábado, 14 de mayo de 2016

AMPLIACIÓ Pràctica 8

Les WebQuest són emprades com a recurs didàctic pels professors, ja que permeten el desenvolupament d'habilitats de maneig d'informació, com la seua recepció, transformació i producció, i el desenvolupament de competències relacionades amb la societat de la informació.
http://bit.ly/1X9xb1Y
Presenten, al mateix temps, la limitació de basar-se en "seleccions" de materials valuosos revisats prèviament pel professor, tals com altres recursos didàctics tradicionals (llibres, manuals, etc.), per la qual cosa no col·laboren amb el desenvolupament complet de les competències per a manejar informació en la web, entre les quals l'habilitat per a trobar i validar informació són especialment significatives en entorns d'informació en flux permanent, tals com la web.
http://bit.ly/1TbrSPW
Una WebQuest es construeix al voltant d'una tasca atractiva que provoca processos de pensament superior. Es tracta d'impregnar de sentit la cerca d'informació. El pensament pot ser creatiu o crític i implicar la solució de problemes, enunciació de judicis, anàlisis o síntesis. La tasca ha de consistir en una mica més que a contestar a simples preguntes o reproduir el que hi ha en la pantalla. Idealment, s'ha de correspondre amb alguna cosa que en la vida normal fan els adults fora de l'escola.
Per a desenvolupar una WebQuest és necessari crear un lloc web que pot ser construït amb un editor HTML de tipus visual, un servei de blog o fins i tot un processador de textos que puga guardar arxius com una pàgina web (documents html).
No hi ha que confondre una webquest amb "caça del tresor". Una "caça del tresor" té també utilització com a recurs didàctic per a recolzar cerques d'informació, però és més senzilla. En ella es plantegen una sèrie de preguntes sobre un tema que es poden contestar visitant enllaços de pàgines relacionades amb el tema. Moltes vegades es fa una pregunta principal al final per a comprovar els coneixements adquirits sobre el tema. 
http://bit.ly/1YrwwaN
El següent vídeo de la càtedra Innovació i Tecnologia Educativa, del programa de Doctorat en Educació de la Universitat Nacional Experimental "Rafael María Baralt" ens explica la importància d'emprar les Webquest a l'educació, ja que són un mitjà per a que els alumnes siguen els que construïsquen el coneixement. A més, ens presenta diversos tipus d'usos per a la Webquest (un teatre, un guió de ràdio...), tenint en compte que ha de servir per a més que contestar diverses preguntes. Es tracta d'enfocaments d'aprenentatge basat en continguts i en tasques. A més aquest vídeo ens presenta les diferents parts que formen la Webquest i els diversos tipus de Webquest que hi ha.
A continuació, es presenten diverses Webquest per a les diferents àrees d'Educació Primària
  • A Different Culture: Webquest amb l'objectiu de treballar amb la cultura britànica, com un element que acompanye l'aprenentatge de la llengua anglesa. D'aquesta manera, aquesta Webquest és molt adequada per treballar els conceptes de la llengua estrangera, l'anglés 
http://bit.ly/227suGR
  • La División: es tracta d'una Webquest que treballa l'àrea de les Matemàtiques, més en concret, la divisió. Això ho fa mitjançant diverses activitats de resolució de problemes. 
http://bit.ly/23POFRb
  • La Educación Salva Vidas: aquesta Webquest està orientada per a treballar amb ella a les tutories, per conscienciar als alumnes de la importància del Dia de la Pau i d'ajudar a la resta de persones.
http://bit.ly/1R1MxOV
  • La Orquesta Sinfònica: dins l'àrea de Música, un dels conceptes més importants és l'orquesta simfònica, de manera que aquesta Webquest té com a objectiu facilitar la informació als alumnes per poder comprendre aquest tema.
http://bit.ly/1XqIByU
  • Las Estaciones del Año: amb aquesta Webquest es pot treballar el tema de les quatre estacions mitjançant la cerca de les característiques més importants d'aquestes. És una Webquest per a treballar a l'àrea de Ciències Naturals.
http://bit.ly/24RvuZM
Aquestes són només algunes de les Webquest que podem trobar per a treballar amb alumnes d' Educació Primària i Secundaria, tot i que hi ha moltes més, que podem trobar cercant-les a Internet. 
http://bit.ly/1X9CHSb

No hay comentarios:

Publicar un comentario