jueves, 12 de mayo de 2016

AMPLIACIÓ Tema 13

AMPLIACIÓ TEMA 13. iPad en Educació Primària

La primera generació va ser anunciada el dia 27 de gener de 2010, mentre que el 2 de març de 2011 (última presentació de Steve Jobs) va aparèixer la segona generació. Se situa en una categoria entre un telèfon intel·ligent i una computadora portàtil, enfocat més a l'accés que a la creació d'aplicacions i temes. La tercera versió del dispositiu, que va passar a cridar-se de nou iPad, va ser presentada el 7 de març de 2012. Aquesta va ser la primera presentació de productes del CEO Tim Cook, després de la defunció de Steve Jobs
http://bit.ly/1R0ka3w
La primera versió de l'iPad, cridat simplement iPad o iPad 1G (de primera generació), es va presentar el 27 de gener de 2010 en dues versions: la versió Wifi amb un pes de 680 grams i la versió Wifi+3G (solament per a dades) amb un pes de 730 grams. Cadascun d'aquests dos models únicament en color negre, disposen d'una memòria flaix de 16, 32 o 64 GB. Té un grossor d'1,34 cm, una altura de 24,28 cm i 18,97 cm d'ample. El seu processador és un Apple A4 a 1 GHz. La seua pantalla panoràmica brillant Multi-Touch de 9,7 polzades (en diagonal) retroiluminada per LED amb tecnologia IPS, i una resolució d'1.024 per 768 píxels a 132 píxels per polzada (p/p). Disposa d'acceleròmetre i sensor de llum ambiental, a més d'una brúixola digital. Disposa d'una bateria recarregable integrada de polímers de liti a 25 Wh. Per a l'entrada i eixida disposa d'un connector dock de 30 clavilles, presa d'auriculars estereo de 3,5 mm, altaveu integrat, micròfon, i ranura per a una targeta micro-SIM (només en el model WIFI+3G).
Apple va presentar la segona versió de l'iPad, cridada iPad 2, el 2 de març de 2011 en Yerba Bona Center, Califòrnia. iPad 2 és molt més prim i lleuger que el primer iPad, té un grossor de 8.8 mm el que ho fa encara més prim que l'iPhone 4 de 9.9 mm. Té un processador més potent, l'Apple A5 Dual Core xip de 900 MHz, que ofereix el doble de rendiment i gràfics fins a 9 vegades més ràpids que la versió anterior. A més, inclou dues càmeres (una frontal i una posterior), que permeten prendre fotos, gravar vídeos en alta definició i realitzar videotrucades a través de Facetime, un giroscopi i eixida de vídeo d'alta definició. La durada benvolguda de la seua bateria, segueix sent la mateixa que la del primer iPad. L'11 de març de 2011 va eixir a la venda a Estats Units i el 25 de març a nivell mundial.  
Al mateix temps que va anunciar l'iPad 2, Apple va presentar els Smart Covers: protectors de pantalla per a la tableta que apaguen la seua pantalla automàticament en cobrir-ho i l'encenen en descobrir-ho. Els Smart Covers poden també doblegar-se i servir com a base per a inclinar l'iPad.
L'iPad (anunciat com el nou iPad i conegut col·loquialment com l'iPad 3) és la tercera generació de l'iPad. Es tracta d’un dispositiu electrònic tipus tableta dissenyat, desenvolupat i comercialitzat per Apple Inc. La tercera generació d'iPad incorpora una pantalla Retina, el nou processador Apple A5X, amb doble nucli en la CPU i quádruple nucli en la GPU, una càmera de 5 megapíxels amb enregistrament de vídeo Full-HD 1080, dictat per veu i Siri (iOS 6, tercer trimestre de 2012). Està equipat amb el sistema operatiu IOS 5.1, orientat principalment com a plataforma de continguts audiovisuals incloent llibres electrònics, periòdics, pel·lícules, música, jocs, presentacions i continguts web. Aquest model va ser deixat de fabricar als pocs mesos i substituït pel següent model, amb processador actualitzat i idèntica imatge exterior, excepte pel nou connector lightning que substitueix al connector de 30 pines.
L'iPad 4, de quarta generació,  segueix el mateix model de preus que el seu predecessor. La tercera generació es va suspendre després de l'anunci de la quarta generació. Implementa el nou processador A6X (doble nucli a 1,4Ghz amb quatre nuclis de GPU), pantalla retina amb una resolució de 2048×1536 píxels, connector lightning, una bateria de major capacitat (11560mAh), una connectivitat sense fil Wi-Fi de doble banda 2.5GHz i 5GHz i suport per a unió de canals, aconseguint velocitats teòriques de 150mb/s.10
L'iPad Air és la cinquena generació de la línia iPad, va ser presentada en el Keynote el dia 22 d'octubre de 2013. Implementa el nou processador Apple A7 igual que l'iPhone 5S, pantalla retina amb una resolució de 2048×1536 píxels, connector Lightning, connectivitat sense fil Wi-Fi de doble banda 2.5GHz i 5GHz i 4g (LTE). El nou disseny de l'iPad Air coincideix amb el de l'iPad Mini, amb vores més estretes i és més prima (només 7.5mm) i per descomptat és més lleugera que les generacions anteriors pesant solament 1 lliura, disponible en colors Blanc i Gris Espacial. En 2014 es va llançar l'iPad Air 2, que inclou Touch ANEU i actualització de processador.
http://bit.ly/1Ta0MJ2
Pel que fa a l'ús del iPad a l'educació, Andorra es va col·locar en 2013 com el primer país del món a usar un iPad com a material escolar.El govern andorrà va decidir obligar als alumnes de secundària a comprar-se un iPad 2. La decisió es va prendre per evitar que els alumnes carregaren amb motxilles plenes de llibres pesats que perjudiquen clarament la seua salut, malgrat no substituir-los per complet. Segons declaracions fetes en la ràdio pública andorrana, Ràdio Nacional d'Andorra, el Govern va indicar que va triar aquesta marca per ser l'única que presenta condicions didàctiques ideals per a l'aprenentatge a part de ser una tableta perfecta per al control, és a dir, gràcies a Apple el col·legi pot assegurar-se de manera efectiva que la tableta té exclusivament material escolar i no un altre tipus de contingut.
Aquesta nova decisió va provocar polèmica en considerar-se com un luxe comprar-se un iPad. A més, es va criticar el fet de ser material altament sensible en mans d'un xiquet que pot deixar-ho caure fàcilment i danyar-ho. A aquestes afirmacions, el Govern va respondre que tota família amb dificultats per a pagar-li-ho podria fer-ho per terminis i amb l'ajuda de govern. D’altra banda, el professorat no es va oposar a la decisió i van ser formats per la pròpia marca en un viatge pagat pel govern cap als Estats Units. Ací Apple els va formar de manera que pogueren reprendre les classes sense problemes
http://bit.ly/27hlv1S

No hay comentarios:

Publicar un comentario