sábado, 12 de marzo de 2016

PRACTICA 5. Linoit

A aquesta pràctica hem treballat amb una pàgina web anomenada Linoit, que serveix per a posar notes, que poden ser llistes, idees, fotos, etc.
Per a treballar amb aquesta pàgina, en primer lloc, haurem de cercar Linoit a Google i seleccionar la primera opció. D'aquesta manera, arribarem a la pàgina principal de Linoit. 
Després, haurem de registrar-nos, de manera que li donarem a l'opció de Sing up, posarem un nom d'usuari, una contrasenya i una adreça de correu. També ens podem registrar mitjançant Twitter, Facebook o Google+. En el nostre cas, ens hem registrat emprant Google+. 
Una vegada accedim a la nostra cuenta, arribem a MyPage,  que és com la pàgina d'inici del nostre Linoit, on podem veure les nostres creacions (canvases), veure els grups que tenim amb altres persones, visualitzar els canvases públics d'altres persones...

Per a crear un canvas, li donem a Create a new canvas. Una vegada hem triat un nom per al nostre canvas, podem triar també un color determinat per al fons, tant dels que ens dóna lino, com colors sòlids o imatges del nostre ordinador. Quan ja hem triat el fons per al canvas, hem de triar com volem que s'acceda al nostre canvas: si volem que només tinga un ús privat, de manera que ningú vora el nostre canvas, que es puga visualitzar per a qualsevol persona, doncs que aquestes no podran posar stickies (elements com notes, imatges...) al nostre canvas o permetre que tothom puga veure i posar stickies al nostre canvas.
Dins de cada opció podem seleccionar els diversos detalls que ens ofereixen. Aquests detalls van augmentant depenent de l'opció. D'aquesta manera, si seleccionem que el canvas només tinga un ús privat, podem triar entre que el canvas aparega a l'escriptori, que es puga crear mitjançant l'Email, i general RSS per al canvas. Si seleccionem que el canvas es puga visualitzar per a qualsevol persona, a més, tenim l'opció de permetre a altres persones que copien els stickies als seus canvas i que el nostre canvas aparega a la llista pública. En el nostre cas, com hem triat que tothom puga afegir stickies, a més de les opcions anteriors, també podem seleccionar si volem deixar que els visitants posen stickies al nostre canvas, i si volem que ens notifiquen quan algú posa un sticky.
Una vegada hem triat totes les opcions que ens interessen, podem crear el nostre canvas. Una vegada creat, a la part de baix, podem observar els nostres canvas a l'esquerra i, a la dreta, un calendari i una pantalla per poder desplaçar-nos pel nostre canvas amb més facilitat. A la part superior dreta trobem les diverses opcions que ens dóna Linoit.
Per posar un post-it, només hem de seleccionar el color que més ens agrade entre les diverses opcions de la part superior. Una vegada l'hem seleccionat, escrivim el text que volem que aparega i, si volem, una etiqueta per al nostre post-it. A més, podem seleccionar la grandària de les lletres i el seu color, podem afegir una emoticona que acompanye el nostre post-it, posar una data, de manera que el post-it apareixerà el dia que arribe aquesta data, fer-lo privat o canviar el seu color.
També el podem enviar. És interessant nomenar que, una vegada el post-it és creat, si seleccionem l'etiqueta, la resta de post-it que tinguem desapareguen. A més, una vegada el post-it està creat, si seleccionem els seus costats, podem modificar la seua grandària. També podem editar-lo amb l'opció de l'emoticona de la llapissera, posar-li una data, enviar-lo, copiar-lo a altre canvas o eliminar-lo.
D'altra banda, també podem afegir una imatge, només hem de seleccionar-la del nostre ordinador, triar la seua grandària i com volem que aparega al nostre canvas (normal o amb un text, on poden triar també la grandària de les lletres, el seu color, afegir una emoticona, etc.)
Com amb els post-its, amb les imatges també podem editar, posar una data, enviar, copiar o eliminar-les.
També podem afegir un vídeo, mitjançant el seu enllaç. D'aquesta manera, si triem l'opció d'afegir vídeo, només hem de copiar l'enllaç del YouTube del vídeo que volem que aparega. Una vegada hem afegit el vídeo al nostre canvas, seleccionarem l'opció Play per reproduir-lo, i l'opció Stop deixar de visualitzar-lo.

A més, també ens permet afegir un document del nostre ordinador (música, pdf...) Per a fer-ho, només hem de seleccionar l'arxiu, posar un comentari- etiqueta (si es vol) i donar-li a post.
A més, com anteriorment, una vegada està creat el post-it, podem editar-lo, donar-li una data, enviar-lo, copiar-lo o eliminar-lo
Finalment, també poden afegir un post-it transparent.

D'altra banda, a la part superior d'on hem seleccionat els diversos post-its, tenim l'opció d'accedir a MyPage, de visualitzar la informació del nostre canvas* (URL, Link, HTML...), de demanar ajuda o d'eixir de la nostra sessió.
Tornant a My Page, a més de visualitzar els nostres canvas i els nostres grups, també podem visualitzar als canvas que hem fet favorits i les tasques que hem de fer. A més, a l'opció de My Groups, podem crear nosaltres un grup, invitant a altres persones, de manera que podrem compartir amb elles l'ús i l'edició d'un canvas. 
Finalment, a la part superior trobem Preferences, opció que ens permet modificar el nostre perfil (Profile), visualitzar la nostra activitat (Activity), les notificacions, etc. També ens permet eliminar la nostra cuenta a Lino (Quit)

*Pel que fa a la pràctica realitzada, a la part d'informació, apareixen tres enllaços: 
- Un enllaç URL, que és el que hem de copiar a la tutoria per enviar el nostre canvas al mestre
- Un enllaç Link
- Un enllaç Embed Lino, que es mostra a continuació, ja que és el que s'ha de copiar a l'entrada
<div><iframe src="http://linoit.com/groups/Happy%20Tree%20Friends/canvases/Happy%20Tree%20Friends?inner=1" scrolling="no" frameBorder="0" style="width:640px;height:480px;border:1px solid black;"></iframe></div>

miércoles, 9 de marzo de 2016

TEORIA Tema 7

TEMA 7. Eines de la Web 2.0: Blogs i Wikis
(tema 13)
1. Característiques d'un Blog
Les principals característiques d'un blog són:
- Espai web on el seu autor/es escriu cronològicament els posts
- Els lectors poden deixar les seus comentaris
- Fàcils de crear (plantilles, inserció de fotos, vídeos, enllaços). S'editen on-line
- Els articles (cadascun amb URL) es poden organitzar per categories i etiquetes (tags)
- Servidors Gratuïts:  Blogger, Wordpress
- Alguns permeten als autors saber quan se'ls cita en altre blog (trackback, pingball)
- Ofereixen sindicació/ subscripció de continguts, perquè els subscriptors puguin rebre informació sobre les actualitzacions
- Solen incloure cercador intern, llistats d'altres blogs i altres funcionalitats (Gadgets i Widgets)

2. Tipus de Blogs 
- Bloc de Centre: blog que s'empra per al centre, on es troben les activitats més importants que tenen lloc al centre
- Bloc d'Aula: el bloc de centre en una escala menor, on es posen les activitats d'aula; és un lloc de comunicació entre els alumnes i el mestre
- Bloc de Professors: es recull tota la informació referent a investigació, noves metodologies d'ensenyament...
- Blocs de Blocs: recull blocs sobre diverses temàtiques
- Blocs de Pobles
- Blocs de Recursos: recull recursos trobats (vídeos, imatges, arxius...)
- Blocs d'Alumnes: portafoli on l'alumne escriu les parts de teoria i pràctica (el nostre bloc), com el diari personal de l'activitat que es realitza a la classe

3. Característiques d'una Wiki 
- Espai web amb una estructura hipertextual de pàgines referenciades en un menú lateral
- Diverses persones/ autors elaboren continguts de manera asíncrona.
- Solen mantenir un arxiu històric de les versions anteriors i faciliten la realització de còpies de seguretat
- Són espais on-line molt fàcils de crear, solen incloure un cercador intern i faciliten la sindicació de continguts.
Exemple de Wiki: Aula21

4. Ús didàctic de Blogs i Wikis
- Es poden utilitzar com a portafoli digital. Poden elaborar aquí alguns dels treballs que els encarreguin els professors
- Fer brainsorning sobre un tema (pluja d'idees)
- coordinació del periòdic escolar o de qualsevol activitat
- On el professorat emmagatzema i ordena materials i informació d'interès per al seu treball
- Enllaç al bloc tauler d'anuncis del professor (RSS alumnes)
- Bloc personal del professor, orientat als seus col·legues.

domingo, 6 de marzo de 2016

AMPLIACIÓ Tema 5

AMPLIACIÓ TEMA 5. WEB 2.0

El terme Web 2.0 o Web social fa referència als llocs web que faciliten compartir informació. Un lloc Web 2.0 permet als usuaris interactuar i col·laborar entre ells, com creadors de contingut generat per usuaris a una comunitat virtual. 
Exemples de la Web 2.0 poden ser les comunitats web, els serveis web, les aplicacions web, etc.
ORIGEN: http://bit.ly/1OWP8Zt
És l'evolució de les aplicacions estàtiques (Web 1.0) a les dinàmiques, on és necessària la col·laboració de l'usuari. Com a conclusió, la Web 2.0 permet realitzar treball col·laboratiu entre diversos usuaris o col·laboradors, a més d'oferir ferramentes que permetran, no només millorar els temes a l'aula de classe, sinó també millorar el treball a l'empresa.
ORIGEN: http://bit.ly/1W0WdxZ
La Web 2.0 permet a estudiants i mestres millorar el seu treball. Destaca el treball col·laboratiu, que està tenint cada vegada més importància a les activitats que es realitzen a Internet.
ORIGEN: http://bit.ly/1QA5qNv
La Web 2.0 té molts avantatges que han de ser aprofitats pels professors i que han de dirigir-se a la generació nativa digital. La Web 2.0 té un important component social, que potència la comunicació, col·laboració i intercanvi d'informació.
Alguns dels seus avantatges són els següents:

  • LA Web 2.0 permet un aprenentatge no jeràrquic i multidireccional
  • Els mestres i alumnes adopten nous rols
  • Afavoreix l'autoaprenentatge, perquè permet treballar des de casa, no només a l'aula
  • Afavoreix l'aprenentatge cooperatiu, perquè posa en contacte a través de la xarxa amb comunitats virtuals que comparten inquietuds per la mateixa matèria o tema
  • Fomenta l'aprenentatge constructivista
  • Permet la realització de treballs en línia, en grup i en temps reial
  • Obri nous espais de comunicació entre professors, alumnes i famílies
  • És estimulant per a mestres i alumnes, pel fet de saber que s'ha llegit o comentat allò que has publicat
  • No s'aprén només escoltant, sinó també practicant i sent actius a les tasques.

A més, cal recordar que la Web 2.0 està formada per plataformes per a la publicació de contingut, com Blogger, Facebook, Wikipèdia, YouTube... Y aquestes poden resultar molt atractives per als alumnes.
ORIGEN: http://bit.ly/1p90tB6

AMPLIACIÓ Pràctica 4

PowerPoint és un programa de presentació desenvolupat per l'empresa de Microsoft, per a sistemes operatius de Windows i Mac. Ve integrat al Microsoft Office, com a un element més que pot aprofitar els avantatges que ofereixen els altres components de l'equip per obtenir un resultat òptim.
ORIGEN: http://bit.ly/1SsbNU6
PowerPoint és un dels programes de presentació de més extensió, que s'utilitza en diversos àmbits, com a l'educació, els negocis... És un programa dissenyat per a fer presentacions de text esquematitzat, animacions de text o imatges, etc. 

ORIGEN: http://bit.ly/1M1qgQt
A la pràctica de PowerPoint havíem de fer un conte amb dos finals alternatius. Nosaltres vam triar el conte de "La Sireneta", però vam canviar alguns aspectes
Fer les diverses diapositives del conte és molt senzill, només havien d'escriure el text i afegir la imatge de l'escena. Després, a les opcions d'animacions i transicions podíem posar els efectes que volguérem.

Per a fer els enllaços que ens portaren als diversos finals, havíem d'afegir una forma i després insertar un hipervíncul que ens portara a la diapositiva que volguérem del nostre document. 

Va resultar una pràctica molt divertida i amena, on vam poder descobrir com treballar amb PowerPoint en un cas pràctic. 

AMPLIACIÓ Tema 4

AMPLIACIÓ TEMA 4. Societat TIC

Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, també conegudes com a TIC, són el conjunt de tecnologies desenvolupades per a gestionar informació i enviar-la d'un lloc a un altre. Ofereixen una quantitat d'informació molt ampla i inclouen les tecnologies per almacenar informació i recuperar-la després, enviar i rebre informació d'un lloc a altre o processar informació per poder calcular resultats i elaborar informes.
ORIGEN: http://bit.ly/1QXqoBN
Les TIC han fet grans aportacions a les activitats humanes:
  • Fàcil accés a una gran font d'informació
  • Procés ràpid de tot tipus de dades
  • Canals de comunicació immediata
  • Capacitat d'almacenament
  • Automatització de treballs
  • Interactivitat
  • Digitalització de tota la informació
A més, les TIC tenen molts beneficis a l'educació, com el desenvolupament digital i informacional de l'alumnat, la millora de la productivitat i un recurs didàctic innovador, ja que les TIC són una ferramenta molt útil per a introduir noves tècniques i idees. A més, les TIC estan a tot arreu, i quasi totes les activitats i camps del coneixement reben les seues influències, de manera que és necessari fer una actualització curricular. Les TIC també faciliten l'aprenentatge continu i milloren la comunicació i multipresencialitat virtual.
ORIGEN: http://bit.ly/1p083xm
Davant aquest ús generalitzat de les TIC a totes les activitats humanes i la mundialització econòmica i cultural, s'està introduint una profunda revolució als àmbits socials, sobretot al món educatiu. Les necessitats de formació dels ciutadans s'extén al llarg de tota la seua vida, no només per les exigències laborals sinó també per fer front als canvis que es produeixen en els propis entorns domèstics i d'oci.
ORIGEN: http://bit.ly/18GAQic

AMPLIACIÓ Pràctica 3

YouTube és un lloc web al qual els usuaris poden pujar i compartir vídeos. Te tota varietat de clips de pel·lícules, programes de televisió o vídeos musicals. També destaquen els videoblogs, que són una galeria de clips de vídeos, publicats per una o diverses persones, on l'autor pot autoritzar a altres usuaris per afegir comentaris o altres vídeos.
ORIGEN: http://bit.ly/1U4mQ5T
YouTube va ser creat l'any 2005 per tres empleats de PayPal (empresa que permet pagar en llocs web i transferir diners). A octubre de 2006 va ser adquirit per Google i ara opera com una de les seues filials. És el lloc web del seu tipus més utilitzat a Internet. Utilitza un reproductor en línia que esta basat en Adobe Flash, doncs que també pot ser un reproductor basat en l'estàndard HTML5, que és suportat pels navegadors web més difondits. Els enllaços de YouTube poden ser insertats a blogs i altres llocs electrònics mitjançant el còdec HTML.
ORIGEN: http://bit.ly/1OWKcnt
Si trobem problemes amb YouTube tenim dos opcions. Per una banda, Google ofereix una pàgina d'Ajuda de YouTube, que ens explica aspectes com veure i crear vídeos, gestionar el nostre canal, les questions legals, etc. Aquesta pàgina pot resultar molt adequada per aquelles persones que mai han emprat YouTube.
ORIGEN: http://bit.ly/1Qv5yfM
D'altra banda, a YouTube trobem Assistència Tècnica, on també tenim un centre d'ajuda per als problemes que ens poden sortir mentre utilitzem YouTube. A més, també tenim un portal d'Educació, on arribem a la Acadèmia de Creadors, i podem trobar gran quantitat de cursos i leccions sobre diversos aspectes de l'ús de YouTube. 
ORIGEN: http://bit.ly/1K3JhlM
Per últim, pel que fa a la pràctica realitzada, vam pujar un vídeo sobre les TIC i els seus beneficis. Per a fer-ho, primer vam gravar el vídeo a part, i el vam pujar al YouTube. Una vegada el vídeo estava pujat, vam utilitzar l'Editor de YouTube per a posar els efectes, ajustar la longitud del vídeo, afegir-li música, etc.

AMPLIACIÓ Tema 3

AMPLIACIÓ TEMA 3. Docència virtual: E-learning i B-learning 

L'aprenentatge semipresencial o B-Learning consisteix en la combinació del treball presencial (a l'aula) i el treball en línia (combinant Internet i els medis digitals), on l'alumne pot controlar factors com el lloc, el moment o l'espai de treball. De la mateixa manera, es pot entendre com la combinació eficient dels mètodes d'impartició, els models d'ensenyança i els estils d'aprenentatge. 
ORIGEN: http://bit.ly/1Rv3KRQ
El B-learning pot referir-se a l'aprenentatge semipresencial, aprenentatge mixt, aprenentatge combinat o aprenentatge híbrid. Però en tots els casos es refereix al treball combinat de modalitat presencial i en línia per aconseguir un aprenentatge eficaç. Però la dificultat es troba a l'hora d'equiparar les activitats que es realitzen de manera virtual amb les que es fan de manera presencial. 
Al model presencial hi ha una relació entre el mestre i els alumnes, de manera que es produeix una transmissió de coneixements, normalment de manera escrita-oral, fent un ús tradicional de les tecnologies.
ORIGEN: http://bit.ly/1SrOb29
En canvi, al model semipresencial destaca la virtualitat, de manera que la relació es produeix entre els alumnes i l'aprenentatge mateix. Es desenvolupen les capacitats i la cultura audiovisual, emprant noves tecnologies.
ORIGEN: http://bit.ly/1Yif0WO
L'aprenentatge electrònic o E-Learning fa referència a l'educació virtual a distància, mitjançant canals electrònics (Internet), utilitzant ferramentes o aplicacions digitals com a suport per als processos d'ensenyança- aprenentatge.
També hi ha altres termes per fer referència a aquest tipus d'educació, com poden ser aprenentatge a la xarxa, tele-formació, aprenentatge virtual, educació virtual, formació en línia o ensenyança virtual
ORIGEN: http://bit.ly/1QWUTHL
El més important de l'E-Learning en el cas dels estudiants és la flexibilitat, ja que poden controlar el seu temps, l'absència de l'assistència obligatòria a classe, la possibilitat de poder estudiar en qualsevol part a on l'alumne es puga veure obligat a traslladar-se, per motius laborals o personals. En definitiva, el més positiu de l'E-Learning és l'alt grau d'autonomia, que fa que l' educació a distància siga una opció apropiada per als temps que corren, perquè permet compatibilitzar les limitacions espai-temporals que imposa la vida diària.
ORIGEN: http://bit.ly/1QuOrLc
A la Universitat d'Alacant s'ha incorporat a la normativa la docència virtual. La Universitat d'Alacant va presentar el 26 de setembre de 2007 al Consell de Govern el marc de treball  per a la Docència virtual a la universitat i la convocatòria per poder impartir assignatures en modalitat semipresencial.  També s'ha presentat la proposta per al reconeixement de les tutories realitzades a través de la plataforma tecnològica facilitada per la Universitat. 
ORIGEN: http://bit.ly/1YijaxV
L'objectiu d'introduir l'ús de les TIC a l'ensenyament és millorar la qualitat del procés d'ensenyament-aprenentatge, fomentar la participació activa de l'estudiant i facilitar l'accés dels estudiants als recursos que ofereix la Universitat. Totes les eines per al control i seguiment de les tutories virtuals, tant per a estudiants com per al professorat i els responsables acadèmics, es trobaran al Campus Virtual.
 
ORIGEN: http://bit.ly/1QCShjd

AMPLIACIÓ Pràctica 2

Google Drive és un servei d'allotjament d'arxius que va ser introduït per Google el 24 d'abril de l'any 2012, i va ser el reemplaçament de Google Docs. Cada usuari té 15 gigabytes d'espai gratuït per almacenar els seus arxius, i si vol més ha de pagar per ells. És accessible per internet. En aquests 15 GB l'usuari també guarda missatges de Gmail i imatges de Google+.
ORIGEN: http://bit.ly/1Tj4aR5
A més, Google proporciona una pàgina d' Ajuda de Google Drive, on s'explica com utilitzar Google Drive, com funciona a un dispositiu mòbil (telèfons, tablets...), com resoldre els problemes que ens poden aparèixer, entre altres.
ORIGEN: http://bit.ly/1Qzzclp
Google Drive ofereix molts recursos per a treballar a l'aula, com les carpetes, els documents, les presentacions, els fulls de càlcul, els formularis... Mitjançant aquests recursos es poden desenvolupar aspectes molt importants en l'educació, com el treball cooperatiu, l'autoavaluació, les plantilles, els comentaris a documents, l'accés al diccionari i el traductor, les revisions dels documents, estalviar paper, ús compartit amb les famílies, elaboració de documents a temps reial, amb possibilitats de xat o la substitució de l'USB pel Núvol.
ORIGEN: http://bit.ly/1QuJwty
Per això, poden deduir que el Google Drive no només és adequat per a l'ensenyament, sinó també molt recomanat, i ací tenim un resum d'alguns dels avantatges que recolzen aquesta afirmació:
  • És disponible les 24 hores del dia, cada dia de la setmana
  • Permet col·laborar i compartir
  • Permet revisar i documentar el progrés individual, grupal o propi
  • Les ferramentes de referència (diccionari, investigació o citació de bibliografia) estan integrades al processador de text
  • Permet la publicació de treballs de l'alumnat
  • És compatible amb altres programes, com OpenOffice
ORIGEN: http://bit.ly/1QWQR2g

AMPLIACIÓ Tema 2

AMPLIACIÓ TEMA 2. Integració de les TIC's al curriculum

Els diversos paradigmes que han aparegut al llarg de la història han influenciat al currículum d'Educació Primària.
Un dels temes més importants i que més preocupen a les persones relacionades amb els sistemes educacionals és la integració curricular de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Una vegada que es té la tecnologia i els mestres aprenen a fer un bon ús d'ella, el problema que apareix és com integrar les TIC al currículum. El que s'ha dit sobre la integració curricular de les TIC no és del tot clar, tant en conceptualització com a orientació. 
ORIGEN: http://bit.ly/1M14aNX
La integració curricular de les TIC és el procés de fer-les completament part del currículum, formant part en totalitat, fusionant-se amb els principis educatius i la didàctica que conformen l'aprenentatge. Per això, la integració curricular de les TIC implica fer un ús transparent de les tecnologies, emprant-les per planificar estratègies que faciliten la construcció de l'aprenentatge, utilitzant-les a l'aula per donar suport a les classes, com una part més del currículum. A més, és important emprar les TIC per aprendre el contingut d'una disciplina, és a dir, utilitzar un software educatiu per a les diverses disciplines.
ORIGEN: http://bit.ly/1QuGJ3I
Però amb tot això, cal tindre en compte que hi ha hagut una evolució de l'aprenentatge i de l'ensenyament, que també intervenen en l'ús de les tecnologies, juntament amb els nous rols que han adquirit els mestres, que gràcies a aquestes tecnologies han adquirit un paper més secundari, més de guia. Han d' assegurar que les TIC siguen adequades per als alumnes i que aquests siguen capaços de desenvolupar les seues habilitats tant per ells mateixos com amb la resta dels companys.
ORIGEN: http://bit.ly/1psBkkM

AMPLIACIÓ Pràctica 1

Blogger és un servei que va ser llançat en 1998 com una de les primeres ferramentes de publicació de bitàcora en línia (lloc web que té, com a diari personal, continguts actualitzats amb freqüència i comentats pels lectors). L'any 2003 va ser adquirit per Google, de manera que els blogs de Blogger es troben als servidors de Google, dins el domini blogspot.com.
Per utilitzar Blogger és necessari que el nostre navegador i el sistema operatiu siguen compatibles. A més, per què funcione Blogger és necessari que el navegador tinga habilitades les cookies i activat Javascript.
ORIGEN: http://bit.ly/21SlnlN
Google compta amb una pàgina d'Ajuda de Blogger, per resoldre els dubtes dels usuaris i donar explicacions per crear un blog, gestionar-lo, canviar el seu aspecte...
Un aspecte molt interessant de Blogger són els Gadgets, que són objectes en miniatura que es poden col·locar en qualsevol dels blogs, a diversos dels serveis de Google o a pàgines web. A més, són gratuïts i fan el nostre blog més atractiu i accessible per a aquells que el visiten.
ORIGEN: http://bit.ly/21eJpVU
Blogger és un recurs molt beneficiós per a l'educació, ja que pot resultar molt atractiu per als alumnes, i a més el seu ús és molt senzill. Independentment qui lo utilitze (alumnes o professors) el blog contribueix a la formació de les persones en molts aspectes. Per als mestres pot resultar un recurs per a posar informació sobre les matèries i opinar sobre el seu treball. Per als alumnes, pot servir per fer treballs, opinar de les activitats...
A més, per al centre educatiu també pot resultar molt atractiu, ja que pot servir per a què els pares s'informen de les novetats que ofereix el centre i opinen sobre els aspectes que troben necessaris.
ORIGEN: http://bit.ly/21Slwpt
Però és important recordar la importància d'utilitzar llicencies per protegir el nostre treball. Un exemple són les llicències Creative Commons, que donen alguns drets a altres persones però tenint en compte divereses condicions:
    by-nc-sa.eu_petit
  • Reconeixement (by): Permet qualsevol tipus d'explotació de l'obra (comercial, creació d'obres derivades, distribució)
    by-nc.eu_petit
  • Reconeixement- NoComercial (by-nc): Permet la generació d'obres derivades, però no es pot fer un ús comercial (tampoc de l'obra original)
    by_petit
  • Reconeixement- NoComercial- CompartirIgual (by-nc-sa): No permet l'ús comercial de l'obra o les derivades i la distribució s'ha de fer amb una llicència.
    by-nc-nd.eu_petit
  • Reconeixement- NoComercial- SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet l'ús comercial de l'obra ni fer obres derivades.
    by-nd_petitby-sa_petit
  • Reconeixement- CompartirIgual (by-sa): Permet fer un ús comercial de l'obra i les derivades, però la seua distribució s'ha de fer amb una llicència com la de l'obra original.
  • Reconeixement- SenseObraDerivada (by-nd): Permet l'ús comercial de l'obra però no obres derivades.