domingo, 6 de marzo de 2016

AMPLIACIÓ Pràctica 1

Blogger és un servei que va ser llançat en 1998 com una de les primeres ferramentes de publicació de bitàcora en línia (lloc web que té, com a diari personal, continguts actualitzats amb freqüència i comentats pels lectors). L'any 2003 va ser adquirit per Google, de manera que els blogs de Blogger es troben als servidors de Google, dins el domini blogspot.com.
Per utilitzar Blogger és necessari que el nostre navegador i el sistema operatiu siguen compatibles. A més, per què funcione Blogger és necessari que el navegador tinga habilitades les cookies i activat Javascript.
ORIGEN: http://bit.ly/21SlnlN
Google compta amb una pàgina d'Ajuda de Blogger, per resoldre els dubtes dels usuaris i donar explicacions per crear un blog, gestionar-lo, canviar el seu aspecte...
Un aspecte molt interessant de Blogger són els Gadgets, que són objectes en miniatura que es poden col·locar en qualsevol dels blogs, a diversos dels serveis de Google o a pàgines web. A més, són gratuïts i fan el nostre blog més atractiu i accessible per a aquells que el visiten.
ORIGEN: http://bit.ly/21eJpVU
Blogger és un recurs molt beneficiós per a l'educació, ja que pot resultar molt atractiu per als alumnes, i a més el seu ús és molt senzill. Independentment qui lo utilitze (alumnes o professors) el blog contribueix a la formació de les persones en molts aspectes. Per als mestres pot resultar un recurs per a posar informació sobre les matèries i opinar sobre el seu treball. Per als alumnes, pot servir per fer treballs, opinar de les activitats...
A més, per al centre educatiu també pot resultar molt atractiu, ja que pot servir per a què els pares s'informen de les novetats que ofereix el centre i opinen sobre els aspectes que troben necessaris.
ORIGEN: http://bit.ly/21Slwpt
Però és important recordar la importància d'utilitzar llicencies per protegir el nostre treball. Un exemple són les llicències Creative Commons, que donen alguns drets a altres persones però tenint en compte divereses condicions:
    by-nc-sa.eu_petit
  • Reconeixement (by): Permet qualsevol tipus d'explotació de l'obra (comercial, creació d'obres derivades, distribució)
    by-nc.eu_petit
  • Reconeixement- NoComercial (by-nc): Permet la generació d'obres derivades, però no es pot fer un ús comercial (tampoc de l'obra original)
    by_petit
  • Reconeixement- NoComercial- CompartirIgual (by-nc-sa): No permet l'ús comercial de l'obra o les derivades i la distribució s'ha de fer amb una llicència.
    by-nc-nd.eu_petit
  • Reconeixement- NoComercial- SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet l'ús comercial de l'obra ni fer obres derivades.
    by-nd_petitby-sa_petit
  • Reconeixement- CompartirIgual (by-sa): Permet fer un ús comercial de l'obra i les derivades, però la seua distribució s'ha de fer amb una llicència com la de l'obra original.
  • Reconeixement- SenseObraDerivada (by-nd): Permet l'ús comercial de l'obra però no obres derivades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario