miércoles, 2 de marzo de 2016

TEORIA Tema 6

TEMA 6. Eines de la Web 2.0: Cloud Computing

1. Computació en el núvol
El núvol és el terme per designar als ordinadors en xarxes que distribueixen capacitat de processament, aplicacions i grans sistemes a moltes màquines.
Les aplicacions basades en tecnologia núvol no funcionen en un sol ordinador, sinó que es difonen per tot un cluster distribuït, utilitzant espai d'emmagatzematge i recursos informàtics de tantes màquines com siguen necessàries. 
Ex. Imagina el disc dur del teu ordinador i compartir tots els discs durs de tots els de la classe. I nosaltres mateixos el posem en comú i creem un núvol de tots els discs durs, es a dir, de la informació de tota la classe.

> Els serveis de computació en xarxa tenen tres nivells:
  • Nivell 1: Aplicacions que tenen una sola funció, a les quals normalment s'accedeix mitjançant un navegador web. Ex. Gmail
  • Nivell 2: Ofereix la infraestructura sobre la qual es fabriquen i funcionen aquestes aplicacions. Ex: AppEngine
  • Nivell 3: Són els que ofereixen recursos purament informàtics, sense una plataforma de desenvolupament. Ex: GoGrid, Elastic Computi Cloud.
2. Avantatges del Cloud  Computing
- En el núvol es consumeix solament l'energia necessària, la qual cosa contribueix a l'ús eficient de l'energia
- No existeix la caiguda del servidor, perquè sempre hi ha algú controlant-la, de manera que no cal esperar al fet que venja el personal a arreglar-lo
- Les actualitzacions són automàtiques i es conserven totes les personalitzacions que hàgim introduït
- Es pot començar a treballar ràpidament en qualsevol aplicació
- Es pot prescindir d'instal·lar qualsevol tipus de maquinari i per tant requereix molts menys inversió
- Les infraestructures utilitzades tenen una major capacitat

3. Desaventatges del Cloud Computing
- La disponibilitat d'aplicacions depèn de la disponibilitat d'accés a Internet
- Tots els treballs i dades de l'usuari estan en el núvol, de manera que si hi hagués algun problema es pot posar en perill la seguretat dels nostres materials
- L'usuari no disposa de còpies de seguretat, com podia tenir-les quan el programari que utilitzava podia estar instal·lat.

4. Tipus de núvols
- Els núvols públics. Són les que estan manejades per altres persones i alberguen el treball de molts clients; els sistemes d'emmagatzematge són comuns, i els servidors , la xarxa i els discos, també els serveis que són gratuïts solen estar situats en aquest tipus de núvols.
- Els núvols privats. Són la millor opció per a les empreses o organitzacions que volen tenir un servei propi amb les aplicacions que desitgen, a mesura de les seves necessitats. Són els propietaris del servidor, etc.
- Els núvols híbrids. Són una combinació de les anteriors, es disposa d'una infraestructura privada però al seu torn es poden manejar aplicacions en l'espai del núvol públic
>> Aplicacions educatives: GoogleDocs, Dropbox...

No hay comentarios:

Publicar un comentario