AMPLIACIÓ TEMA 6. Eines de la Web 2.0: Cloud Computing
Computació en el núvol, també coneguda com serveis en el núvol, núvol de cómputo o núvol de conceptes, és un paradigma que permet oferir serveis de computació mitjançant una xarxa, normalment Internet.
El concepte de computació en el núvol va començar a proveïdors del servei d'Internet a gran escala, com per exemple Google, Amazon AWS, Microsoft... D'aquests va sortir una arquitectura: un sistema de recursos distribuïts horitzontalment, introduïts com serveis virtuals de TI. Aquest model d' arquitectura va ser inmortalitzat per George Golder al seu article <<Las fábricas de información>>, a la revista Wired.
http://bit.ly/1XrqXc5 |
Les característiques de la computació en el núvol són, entre altres:
- Agilitat, capacitat de millorar per oferir recursos tecnològics a l'usuari per part del proveïdor
- Elasticitat, aprovisionament de recursos sota una base d'autoservei, quasi en temps real, sense que siga necessari càrregues d'alta duració
- Independència entre el dispositiu i la ubicació, ja que els usuaris poden accedir als sistemes fent ús d'un navegador web.
- A més, té un major rendiment i seguretat, i el seu manteniment és més senzill
La computació en el núvol es sol confondre amb la computació en grid (xarxa), que és una forma de computació distribuïda per la que un "super computador virtual" es compon d'un conjunt d'ordinadors dèbilment acoplats, que funcionen en concert per realitzar tasques molt grans.
http://bit.ly/1ViutaC |
A Galícia, emprant aquesta eina, han desenvolupat un projecte que ha estat entre els millors del món. Una de les aplicacions del projecte és la següent:
Per celebrar el dia del llibre, els alumnes de primària llegirien un conte als d'infantil. Però aquesta lectura es farà mitjançant la videoconferència en set escoles unitàries.
Aquest és un exemple dels usos que es poden fer de la computació en el núvol a l'aula. A més, aquest ús és molt beneficiós, perquè no només s'incrementa l'ús de les tecnologies a les aules de primària, sinó que també permet que, per exemple, es realitzen sessions per a xiquets que poden estar separats per quilòmetres de distància.
http://bit.ly/1Nl8w34 |
No hay comentarios:
Publicar un comentario