lunes, 25 de abril de 2016

PRÀCTICA 7. Twitter

Avui hem fet una pràctica sobre el funcionament de Twitter
En primer lloc, hem de cercar a Google "Twitter", per poder crear un nou compte (o entrar al compte si ja es té). Es pot entrar posant el mòbil, el correu electrònic o el nom d'usuari, i la contrasenya (si no es recorda la contrasenya, es selecciona l'opció Has oblidat la teua contrasenya?, i Twitter manarà un correu a l' adreça de correu que s'havia proporcionat en crear el compte, on et donarà una nova contrasenya)
https://twitter.com/
En aquest cas, crearem un nou compte a Twitter, de manera que en primer lloc, hem d' afegir el nostre nom, telèfon/ correu electrònic i una contrasenya. Després, pots posar el teu nombre de telèfon, o ometre aquest pas, i per últim, has de triar un nom d'usuari. El nom d'usuari i el correu electrònic es poden modificar després.
Una vegada hem creat el nostre compte, arribem a la pàgina d'inici, i a la dreta podem trobar A qui seguir?, on podem trobar moltes opcions de persones, empreses, etc., per a seguir i començar a tindre seguidors.
Per posar un tweet (piulet en valencià), només hem d'anar a l'apartat Què està passant?, i escriure el que volem posar. A més, podem acompanyar-lo d'imatges o vídeos. També podem posar un tweet seleccionant l'opció twittejar, a la dreta d'Inici. Al costat d'aquesta opció, tenim un ou (que com que el compte és nou és la nostra imatge de perfil), i si el seleccionem podem accedir a diverses opcions:
- Si seleccionem Veure Perfil, accedim al nostre perfil de Twitter, on podem visualitzar els nostres seguidors, les persones que seguim, les publicacions que ens han agradat i els tweets que hem publicat, és a dir, el nostre mur. A més tenim l'opció d' Editar el nostre perfil, és a dir, canviar (en el nostre cas posar) la foto de perfil i d' encapçalament.
- Altra opció interessant que també apareix seleccionant la imatge de perfil, és la configuració
Ací podem modificar aspectes del nostre compte, com el nom d'usuari, el correu electrònic associat al compte, la zona horària, el país, el contingut multimèdia, la cronologia (que permetrà mostrar els millors tweets primers), l'arxiu de Twitter (si el sol·licites, Twitter t'envia un pdf amb tots els teus tweets i pots fer un llibret amb ells). 
Després, a l'opció de seguretat i privacitat podem sol·licitar una verificació (missatge al correu) cada vegada que iniciem sessió, que es demane informació quan s'oblida la contrasenya (preguntes que només coneixes tu, per exemple), tenim la possibilitat d'iniciar Twitter amb una contrasenya o que ens envie un sms amb un codi, que cada vegada és nou. A més, podem triar que sempre ens sol·liciten una contrasenya per iniciar sessió. Pel que fa a la privacitat, podem modificar l'etiquetatge de fotografies (que qualsevol ens etiquete a fotografies, que només ens etiqueten els nostres amics, o que no ens puguen etiquetar), modificar la privacitat dels nostres tweets (si protegim els nostres tweets, només els usuaris que nosaltres vulguem podran veure'ls), afegir la nostra ubicació als tweets, permetre que altres puguen trobar el nostre correu o el nostre nombre de telèfon, administrar els contactes que hem pujat a Twitter mitjançant la llibreta de direccions, permetre que apareguen anuncis relacionats amb els nostres interessos, i rebre o no missatges directes de qualsevol persona de Twitter.
A l'opció contrasenya podem modificar la nostra contrasenya per altra nova. Hem de posar la contrasenya actual per poder canviar-la.
Per altra banda, targetes i enviament permet fer compres per Twitter, registrant les maneres de pagament i les targetes 
Historial de comandes (pedidos) és una opció on, si compres a Twitter, apareix una llesta amb totes les coses que has comprat.
L'opció mòbil permet afegir el teu mòbil per poder enviar un còdec de verificació. A més, es pot descarregar l'aplicació de Twitter. Una vegada posem el nostre nombre de telèfon, podem activar les notificacions per sms i desactivar les notificacions durant un temps concret
 L'opció notificacions per correu/web permet seleccionar si volem un correu electrònic amb les notificacions i la nostra activitat a Twitter, o si només volem que ens ho notifique la web (Twitter).
Trobar amics permet cercar amics a les nostres llibretes de direcció (gmail, outlook...)
A comptes silenciades/ bloquejades, podem visualitzar els comptes que, com bé indica el seu nom, hem bloquejat o silenciat
Al disseny podem triar un fons per al nostre Twitter i personalitzar-ho, és a dir, triar si el volem en mosaic, la seua posició i els colors que volem per al nostre compte. La imatge del fons pot ser una de les que dóna Twitter o una que nosaltres mateixos pugem.
L'opció aplicacions podem connectar-nos al Facebook, i importar amics en ambdós sentits
A més, podem crear un Widget amb, per exemple, la cronologia dels nostres tweets, i afegir-lo al nostre Blog (lloc web)
Al quadre de Tendències trobem els hashtags i les paraules claus més utilitzades pels usuaris de Twitter.
A la part superior, trobem tres opcions: missatges, notificacions i inici
Si seleccionem missatge podem visualitzar els missatges directes que hem rebut i enviat
A notificacions podem veure les interaccions que tenim a Twitter (tweets retuitejats, marcats com m'agrada, nous amics, si ens mencionen a algun tweet, etc.)
En punxar a Inici, podem visualitzar un mur semblat al de Facebook, on apareixen tots els tweets de la gent que seguim.
Dins de cada tweet, tenim l'opció de respondre per contestar els tweets (si el tweet té altres usuaris mencionats, en contestar, apareixeran eixos usuaris al nostre tweet de resposta), retuitejar (fer referència al tweet que ja esta escrit, reutilitzant-lo) i el cor per indicar si ens agrada el tweet. Als tres punts tenim altres opcions, com compartir el tweet per missatge directe (mitjançant un missatge, reenviar-se'l a altra persona, però de manera privada), copiar l'enllaç del tweet (agafar l'enllaç i enviar-ho a qualsevol altra persona), inserir un tweet (agafar el tweet del nostre compte i generar un enllaç html, que permet publicar-ho al blog per exemple), o un vídeo (inserir només el vídeo del tweet)       
A més, es poden descartar els tweets de publicitat.

PRACTICA 7
Escriure un tweet:
Publicar un tweet:

No hay comentarios:

Publicar un comentario