miércoles, 13 de abril de 2016

AMPLIACIÓ Tema 7

AMPLIACIÓ TEMA 7. Eines de la Web 2.0: Blogs i Wikis

Els Blogs són llocs web que s'empren com diaris personals d'autors i autores, actualitzat amb freqüència i, potser, comentats pels lectors.
http://bit.ly/1SaD77V
Els Wikis són llocs web, les pàgines del qual poden ser editades directament des del navegador, on els usuaris creen, modifiquen o eliminen continguts que, generalment, comparten. 
http://bit.ly/1VmbFr0
Aquestes eines poden ser molt beneficioses per a l'educació, no només per part dels alumnes, sinó també per part dels mestres, ja que hi ha molts blogs i wikis on es poden consultar noves metodologies, exercicis, consells, etc., que poden millorar la pràctica docent. 
Pel que fa als alumnes, poden trobar blogs sobre la llengua, les ciències, les matemàtiques... En definitiva, segurament podran trobar un blog de qualsevol temàtica que cerquen. 
http://bit.ly/1NoAaMw
Però també és molt interessant que l'alumne intervinga en l'ús del blog, siga amb comentaris, o directament gestionant-lo, per exemple, emprant el blog com a diari de classe on s'escriga el que fa a classe cada dia.
Alguns exemples de Blogs i Wikis molts interessants, tant per a mestres com per a alumnes són:

  • Matemáticas en la vida diaria, wiki en castellà amb la que es poden treballar conceptes matemàtics d'infantil i primària, com poden ser fer sèries, començar amb les operacions bàsiques, treballar les fraccions i la geometria, etc.

  • Wikicole, wiki que treballa aspectes de divereses assignatures de primària, i que es tracta d'un espai de treball col·laboratiu, on participen tant alumnes com mestres.

  • Blog de Legua, es tracta d'un blog creat per Alberto Bustos, que presenta continguts molt interessants i pràctics per als alumnes, i fins i tot per als mestres, ja que conté aspectes d'accentuació, adjectius, conjuncions.

  • Tocamates, blog creat per José Ángel Murcia, que es tracta d'una proposta per fer que les matemàtiques es puguen sentir. Es tracta d'un blog molt creatiu i original, que es divideix en matèries (geometria, lògica, nombres i probabilitat). A més, presenta una zona de jocs i altra de rets.

  • Conocimiento del Medio: Tercer ciclo de Primaria, és un blog creat pel col·legi Pinosierra de Tres Cantos (Madrid), on els alumnes de 5º i 6º de primària poden treballar aspectes d'aquesta matèria, com per exemple l'anatomia, el sistema solar o les banderes del món.

Centrant-nos en la tasca dels mestres, hi ha diversos blogs i wikis que proporcionen diversos recursos per a la pràctica docent. Per exemple, són molt interessants els blogs Mis Cosas de Maestra o Rincón de una Maestra, i la wiki Justifica tu respuesta 
http://bit.ly/20Ck0Xy

No hay comentarios:

Publicar un comentario